ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA

SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA

Sebzeli hamsi buğulama
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli hamsi buğulama tarifi için malzemeler
  • Yarım kilo hamsi
  • 1 soğan
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Yarım demet maydanoz
Sebzeli hamsi buğulama Nasıl Yapılır

  • Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarttıktan sonra tuzlayın ve yağlı kağıt serili fırın kabının tabanına dizin.
  • Üzerine sırasıyla yuvarlak doğradığınız soğan, küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyin.
  • Sebzelerin üzerine zeytinyağı ve su gezdirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!