ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA

Sebzeli hamsi buğulama

Sebzeli hamsi buğulama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli hamsi buğulama tarifi için malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 1 soğan
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Yarım demet maydanoz

Sebzeli hamsi buğulama Nasıl Yapılır

   
           
  • Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarttıktan sonra tuzlayın ve yağlı kağıt serili fırın kabının tabanına dizin.
  • Üzerine sırasıyla yuvarlak doğradığınız soğan, küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyin.
  • Sebzelerin üzerine zeytinyağı ve su gezdirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Karadeniz usulü sade hamsi buğulama tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.