ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA

Sebzeli Hamsi Buğulama

Sebzeli hamsi buğulama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 1 soğan
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Yarım demet maydanoz

Sebzeli Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarttıktan sonra tuzlayın ve yağlı kağıt serili fırın kabının tabanına dizin.
  • Üzerine sırasıyla yuvarlak doğradığınız soğan, küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyin.
  • Sebzelerin üzerine zeytinyağı ve su gezdirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Karadeniz usulü sade hamsi buğulama tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!