ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ PANCAR YEMEĞİ

Pancar Yemeği

Pancar Yemeği

Ülkemizde Ege ve Marmara bölgelerinde yoğunlukla üretilen pancarın faydaları saymakla bitmez. Pancar ile lezzetli birçok tarif yapabilirsiniz. Pancarlı pilav, pancar kavurması, pancar soslu spagetti, pancar salatası, pancarın en yoğun kullanıldığı tariflerdir. Malzemeler hazırsa, diyet listeleri ve vejetaryen menüleri için uygun olan pancar yemeği tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancar Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet orta boy pancar 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 

Pancar Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Pancar iyice yıkanır, topraklarından arındırılır. 
  • Yaprakları varsa yapraklarda yıkanır. 
  • Zeytinyağı tencereye alınır, piyazlık doğranan soğan ve sarımsak kavrulur. 
  • Pancarlar küp küp doğranır, yaprakları ince ince doğranır ve tencereye alınır. 
  • Baharat ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Yoğurtla servis edilebilir. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Pancar Yemeği Kaç Kalori?

  • Pancar yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!