Pancar Yemeği

Pancar Yemeği
09 Eylül 2021

Ülkemizde Ege ve Marmara bölgelerinde yoğunlukla üretilen pancarın faydaları saymakla bitmez. Pancar ile lezzetli birçok tarif yapabilirsiniz. Pancarlı pilav, pancar kavurması, pancar soslu spagetti, pancar salatası, pancarın en yoğun kullanıldığı tariflerdir. Malzemeler hazırsa, diyet listeleri ve vejetaryen menüleri için uygun olan pancar yemeği tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pancar Yemeği için

Malzemeler

  • 2 adet orta boy pancar 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
Pancar Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Pancar iyice yıkanır, topraklarından arındırılır. 
  2. Yaprakları varsa yapraklarda yıkanır. 
  3. Zeytinyağı tencereye alınır, piyazlık doğranan soğan ve sarımsak kavrulur. 
  4. Pancarlar küp küp doğranır, yaprakları ince ince doğranır ve tencereye alınır. 
  5. Baharat ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Yoğurtla servis edilebilir. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Pancar Yemeği Kaç Kalori?

  1. Pancar yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo