Pancar Kavurması

Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Pancar Kavurması Tarifi İçin malzemeler
- 4 adet orta boy kırmızı pancar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 50 ml zeytinyağı
- 50 ml üzüm sirkesi
- 4 diş sarımsak
- Tuz
Pancar Kavurması Nasıl Yapılır?
- Pancarları yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su, sirke ve sarımsak ekleyip ocağa koyun, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Kabuklarını soyup tavla zarı gibi doğrayın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından pancarları ilave edip 2-3 dakika kavurun. Tuzunu serpip karıştırın ve ocaktan alın. Soğuduktan sonra isteğe göre sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.
Karadeniz'de sık sık tüketilen karalahana kavurması tarifine de göz atın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR