ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KURU BÖRÜLCELİ ENGİNAR DOLMASI

Kuru börülceli enginar dolması

Kuru börülceli enginar dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru börülceli enginar dolması tarifi için malzemeler

  • 2 enginar
  • Tuz
  • Yarım su bardağı kuru börülce
  • 1 haşlanmış havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1.5 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kuru börülceli enginar dolması Nasıl Yapılır

  • Enginarları sudan geçirip bir tencerenin dibine dizin. Üzerine su ve tuz ilave edip yaklaşık 15 dakika pişirin. Dinlenmeye bırakın.
  • Başka bir tencerenin içine kuru börülceleri alıp bol su ekleyin ve haşlanmaya bırakın. Havucu küp şeklinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın.
  • Dinlenen enginarların üzerine zeytinyağı gezdirin. Börülceleri ocaktan alıp sudan geçirin ve geniş bir kaba alın. Üzerine havuç ve maydanozu ilave edin.
  • Sosu için, tahin, zeytinyağı, yoğurt ve limon suyunu küçük bir kaba alın. Pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Sosu börülceli karışımın üzerine dökün. Karışımı enginarların içine eşit şekilde paylaştırın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.