ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KIYMALI PATATES

Kıymalı Patates

Kıymalı patates

Anne yemeği olarak da bilinen kıymalı patates, yorgun olduğumuz günlerin kurtarıcısı niteliğinde. Lezzeti ile gönüllere taht kuran kıymalı patates, basit bir şekilde hazırlandığı için okuyucularımız tarafından da çok beğeniliyor. Besleyici ve lezzetli olduğu için, midelerin bayram etmesini de sağlayan bir yemek. Peki, çok severek yediğimiz kıymalı patates yemeği nasıl yapılır? Malzemeleri hazırlayıp mutfağa geçtiyseniz, kıymalı patates tarifi için detaylara başlayabiliriz.

Kıymanın her halini severim diyorsanız, kapalı kıymalı pide ve kıymalı el açması börek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 3 sivri biber
  • 3-4 domates
  • 4-5 patates
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

Kıymalı Patates Nasıl Yapılır?

  • Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Kıymayı ilave edip 5 dakika daha kavurun. Karabiber ilave edin.
  • Kıymanın üzerine dilimlenmiş patates, domates ve biberleri yerleştirin. Bir su bardağı su ile salçayı eritip tencereye ilave edin.
  • Kalan suyu ekleyip tuzunu ilave edip pişirin. Sıcak servis yapın.
  • Kıymalı patatesi, kırmızı lahana turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kıymalı Patates Kaç Kalori?

  • Kıymalı patatesin bir porsiyonu, yaklaşık 235 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlar halinde tüketilmesi önerilir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!