ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KIYMALI KÖZ PATLICAN

Kıymalı Köz Patlıcan

Kıymalı köz patlıcan

Sevgili Zeynep Dinç’den hem kolay hem de oldukça lezzetli bir tarif. Kıymalı köz patlıcan, patlıcanın közlenmesiyle hazırlanır. Kavrulan kıyma, patlıcanın ortasında bulunan boşluğa doldurulur. Görünümü ile karnıyarık tarifine benzeyen bu yemek, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur.

Kıymalı yemekler sevenler için Kayseri usulü yağlama tarifini öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Köz Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 6 yemek kaşığı sarımsaklı süzme yoğurt
  • 200 g kavrulmuş dana kıyma

Servis için

  • 1 adet küçük boy kapya biber (İnce doğranmış)
  • Nar ekşisi
  • Pul biber
  • Nane
  • Maydanoz

Kıymalı Köz Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları fırın veya ocakta közleyin.
  • Soğuduktan sonra ortalarını yarıp çırpılmış süzme yoğurt ile doldurun ve üzerlerine kavrulmuş kıymayı pay edin. 
  • Nar ekşisi, pul biber, taze yeşillik ve kapya biber ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!