Kış Sebzeleri Püresi

Kış Sebzeleri Püresi
09 Eylül 2020

Bebekler için kış sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Kış aylarında artış gösteren grip, nezle gibi hastalıklara karşı bebeğinizi korumak ve vücut direncini arttırmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Yapımında patates, pazı, ıspanak ve brokoli kullanılan kış sebzeleri püresi, 9. aydan itibaren bebeklere verilebilir. Püre haline getirilen sebzelerin haftada 1-2 kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, kış sebzeleri püresi ise işe koyulalım.

Alternatif olarak etli bezelye püresi ve patatesli nohutlu brokoli tarifini deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kış Sebzeleri Püresi için

Malzemeler

  • 1 adet küçük boy taze patates
  • 1 adet arpacık soğan
  • 1 yaprak ıspanak
  • 1 çiçek brokoli (mandalina büyüklüğünde)
  • 1 küçük yaprak pazı
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Kış Sebzeleri Püresi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle arpacık soğanı enine ikiye kesin. 
  2. Ispanak, pazı ve brokoliyi bol suda yıkayın ve sirkeli suda bekletin.
  3. Ardından tereyağı dışındaki tüm malzemeleri tencere içerisine alarak 15 dakika buharda pişirin.
  4. Pişen sebzelerin suyunu süzdükten sonra içerisine tereyağı ekleyin ve püre kıvamına gelinceye kadar çatalla ezin.
  5. Dilerseniz blenderdan da geçirebilirsiniz. Hazırladığınız püreyi bebeğinize servis edin. Afiyet olsun.
  6. Not: Tarifte verilen malzemelere ek olarak havuç, bezelye gibi farklı sebzeler de kullanabilirsiniz.

Kış Sebzeleri Püresi Tarifinin Besin Değerleri

  1. Pişmiş patates; A ve C vitamini, potasyum, kalsiyum ve magnezyum bakımından zengindir.
  2. Ispanak; A, K vitamini, potasyum, demir, iyot ve kalsiyum bakımından zengindir.
  3. Brokoli; A, C, K vitamini, selenyum, potasyum, demir ve kalsiyum açısından zengindir.
  4. Pazı; A, C vitamini, folik asit, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve lif açısından zengindir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo