ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ BEZELYE PÜRESİ

Etli Bezelye Püresi

Etli bezelye püresi

Ek gıdaya geçmiş bebekleriniz için bol proteinli bir mama tarifi ile karşınızdayız. Bebekler 8 aydan sonra et yemeye başlar. Ancak et doğrudan verilmemeli, püre haline getirilerek farklı sebzelerle birlikte sunulmalıdır. Bunun yanı sıra demir eksikliği yaşayan bebekler, doktorun onay vermesi şartıyla 7. ayda et tüketimine geçebilir. Kırmızı et, bebekteki hücreler tarafından daha kolay işlenebilen kaliteli bir protein türüdür. Ancak et suyu, bebeğin proteinden faydalanmasını önler. Bu nedenle kırmızı et ve sebze birlikte tüketilmelidir. Malzemeleriniz hazırsa, etli bezelye püresi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tavuklu ıspanaklı makarna ve ıspanaklı pırasalı omlet tarifini deneyebiliriz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Bezelye Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kahve fincanı taze bezelye
  • 2-3 adet kuşbaşı dana eti
  • 10 gr tereyağı

Etli Bezelye Püresi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dana etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. (Dilerseniz, kasaptan doğranmış olarak alabilirsiniz.)
  • Küçük parçalar halindeki dana etini, geniş bir tencereye aktarın.
  • Tencerenin içerisine eti geçecek şekilde su ve bir fincan bezelye ekleyin.
  • Orta ateşte eti haşlayın. Haşlandıktan sonra süzgeç ile suyunu süzün ve servis tabağına alın.
  • Et ve bezelyenin içerisine tereyağını ekleyerek püre kıvamına getirin. Bebeğinize servis edin. Afiyet olsun.

Etli Bezelye Püresi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kuzu, koyun gibi küçükbaş hayvanların eti, daha az yabancı maddeye maruz kalır. Bu yüzden dana eti yerine kuzu eti de tercih edebilirsiniz.
  • Tarifte bezelyeye ek olarak brokoli, havuç, patates gibi farklı sebzeler de ilave edebilirsiniz.
  • Bu mamanın yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, dana etinin yumuşak olacak şekilde haşlanmasıdır. Çiğ kalmamalıdır.
  • Püre kıvamına getirmek için blender kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!