ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ PATATESLİ VE NOHUTLU BROKOLİ

Patatesli Ve Nohutlu Brokoli

Patatesli ve nohutlu brokoli

Ek gıdaya geçen bebeklerinizin beslenme listesine ekleyeceğiniz nefis bir yiyecek tarifi ile karşınızdayız. Sindirim sistemini güçlendiren brokoli, aynı zamanda bağışıklığın güçlenmesine ve vücut direncini arttırmaya da destek olur. İçeriğinde A, C ve E vitaminleri barındıran bu besin, kemik ve diş sağlığına karşı da etkilidir. Özellikle bebeklerin ve gelişim çağındaki çocukların tüketmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, patatesli ve nohutlu brokoli tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak peynirli brokoli ve şeftali peltesi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Ve Nohutlu Brokoli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 küçük boy patates
  • 1 adet arpacık soğanı
  • 1 çorba kaşığı haşlanmış nohut püresi
  • 80 gr brokoli
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Patatesli Ve Nohutlu Brokoli Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesin kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
  • Brokolileri bol su ile yıkadıktan sonra, parçalarına ayırın.
  • Tencere içerisine su ekleyin. Patates ve arpacık soğanı ekleyerek buharda 15 dakika haşlayın.
  • Haşlama işleminin sonlarına doğru brokoliyi de ilave edin ve 10 dakika daha haşlayın.
  • Haşlanan sebzeleri çatal yardımıyla ezin ve püre haline getirin. Bebeğinize servis edin. Afiyet olsun.

Patatesli ve Nohutlu Brokoli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Brokolileri pişirmeden önce güzelce temizleyin.
  • Haşlanmış nohut püresi yapmak için, nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ardından suda haşlayın ve çatal ile ezin.
  • Haşladığınız sebzeleri kevgirle süzün. Bu sayede çok sulu olmasını önleyebilirsiniz.
  • Püre kıvamına getirmek için blender kullanabilirsiniz.

Patatesli ve Nohutlu Brokolinin Besin Değerleri

  • Patatesli ve nohutlu brokoli, A, C ve K vitamini içermektedir. Bununla birlikte potasyum, kalsiyum, folat ve fosfor bakımından da zengindir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!