ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ISPANAKLI RULO

Ispanaklı Rulo

Ispanaklı rulo

İster kahvaltıya ister çay saatleriniz için hazırlayabileceğiniz ıspanaklı rulo tarifi ile karşınızdayız. Haşlanmış ıspanak, yumurta, kırmızı biber, peynir ve yoğurt ile hazırlanan bu yemek, özellikle çay saatlerinde sık sık tüketilir. Dilimlenerek servis edilir.

Alternatif olarak tahinli ıspanaklı sac böreği ve ıspanaklı pasta tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Rulo Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g ıspanak (Sadece yaprakları)
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı tane karabiber (Taze çekilmiş)

İç harcı için

  • 4 adet kırmızı biber (Közlenmiş)
  • 300 g süzme yoğurt
  • 200 g labne peyniri
  • 2 diş sarımsak (İsteğe bağlı ve rendelenmiş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Ispanaklı Rulo Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı kaynar suda, çok kısa süreli haşlayın. Haşlama suyunu süzüp fazla suyunu sıktıktan sonra soğuması için bir kapta bekletin. Soğuduktan sonra bir blender aracılığıyla püre haline getirin.
  • Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını, mikser yardımıyla hızlı devirde 3-4 dakika katılaşana kadar çırpın.
  • Bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Un, tuz, tane karabiber ve ıspanak püresini ekleyerek iyice karıştırın.
  • Köpük köpük olan yumurta beyazını, ıspanaklı karışıma ilave edin ve bir spatula yardımıyla alttan üste doğru hafifçe karıştırın.
  • Dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karışımı ince bir kat halinde yayın. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  • İç harcı için, süzme yoğurt ile labne peynirini bir kaseye alın. Sarımsak ve tuzu ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Közlenmiş kırmızı biberlerin sap ile çekirdekli kısımlarını ayıkladıktan sonra ince ve uzun şeritler halinde kesin. 
  • Fırından çıkardığınız ıspanaklı tuzlu keki yağlı kağıt serdiğiniz mutfak tezgahına alın. Üzerine bir peçete örtün ve kısa bir süre oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Ispanaklı kek üzerine hazırladığınız iç harcı, kalın bir kat halinde yayın. Kenar kısmında küçük bir pay bırakın ve közlenmiş kırmızı biberleri uzunlamasına dizin. Yağlı
  • Kağıdın da yardımıyla sıkı bir rulo şeklinde sarın ve soğuması için buzdolabına kaldırın. 
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!