ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ÇITIR ÇANAKTA ISPANAK PÜRESİ

Çıtır Çanakta Ispanak Püresi

Çıtır çanakta ıspanak püresi

'Kadayıf çanağında ıspanak püresi nasıl yapılır?' diye merak edenleri böyle alalım. Sevgili Elif Edes sizler için tel kadayıf ve ıspanaklı pratik bir tarif hazırladı. Şık görünümü ve lezzetiyle davet sofralarının vazgeçilmezi olacak çıtır çanakta ıspanak püresi tarifi için kolları sıvayalım ve malzemelere geçelim.

Klasik ıspanak püresi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çıtır Çanakta Ispanak Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g ıspanak
  • 1 demet taze soğan (İnce doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam muskat rendesi
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1-2 kaşık krema
  • 150 g taze tel kadayıf
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Çıtır Çanakta Ispanak Püresi Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfa çanak şekli vererek tepsiye alın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika renk alana kadar kızartın.
  • Soğan ile yıkanmış ıspanağı bir tavaya alarak 5-10 dakika kavurun ve tuz, biber, muskat rendesi ile sarımsağı ilave ederek robottan geçirin. Son olarak kremayı ilave edin.
  • Hazırladığınız ıspanak püresini çıtır kadayıf çanağına koyun ve parmesan serperek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!