Barbunyalı Taze Fasulye

Taneli ve taze fasulyeli nefis bir yaz yemeği tarifi ile karşınızdayız. Kilo vermeye yardımcı olan taze fasulye, genellikle zeytinyağlı tariflerde kullanılır. Bağışıklığı güçlendirmesinin yanı sıra sindirim sisteminin rahatlamasına da yardımcı olur. Hazırsanız, barbunyalı taze fasulye yemeği için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak zeytinyağlı taze fasulye ve taze fasulye konservesi tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Barbunyalı Taze Fasulye Tarifi İçin malzemeler
- 500 g barbunya
- 500 g taze çalı fasulye (İnce verev doğranmış)
- 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
- 1 adet havuç (Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
- 2 adet domates (Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet sarımsak (İri doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2-3 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
Barbunyalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?
- Barbunyayı ayıkladıktan sonra ılık su ile birlikte kara suyu çıkana kadar hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
- Zeytinyağını bir tencere alın ve soğan ile havucu ekleyerek kavurun. Soğan pembeleşince sarımsağı ilave edin ve birlikte kavurun.
- Ardından salçayı ilave edin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra domatesi ekleyin.
- Taze fasulyeyi de ekleyerek 7-8 dakika kadar soteledikten sonra barbunyayı ilave edin ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan alın ve tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra servis tabağına aktarıp üzerine maydanoz serperek servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR