ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ KISIR

Kısır

Kısır

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kısır tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 sivri yeşil biber (Tercihen)
  • 6 taze soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 limonun suyu
  • 1/2 demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 domates (Kabuğu soyulmuş)
  • 2 adet salatalık (Kabuklu)

Kısır Nasıl Yapılır

Kolay hazırlanışı ve lezzetiyle çay saatlerinin vazgeçilmezidir kısır.

  • Zeytinyağının yarısında biber ve domates salçasını kavurun. 
  • Bulguru yıkayıp bir kaba alın, üzerine ılık suyu ilave edip suyu çekene kadar bekletin. Salçalı karışımı koyup, çatal ucuyla taneleri birbirinden ayırarak karıştırın.
  • Taze soğanı ve naneyi temizleyip ince olarak doğrayın. Limon suyu, salça, kimyon, karabiber, tuz ve yağı bulgura ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış taze biber, nane ve taze soğanı ilave edin.
  • Lezzetini kontrol edip soğuması için buzdolabında biraz bekletin. Salatalığı ve domatesi küp olarak doğrayıp biraz tuzla karıştırın. Kısırı servis tabağına alın, üzerine salatalıklı domatesi ekleyip servis yapın.

İyi bir kısır için limon suyu, tuz ve zeytinyağını damak tadınıza göre ayarlamalısınız. Tariflere bağımlı kalmayın. Sevdiğiniz kuru baharatları veya kapari, turşu gibi malzemeleri de bonkörce ekleyin.

Sıcak kısır tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.