ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ TAVADA PRATİK OTLU BÖREK

Tavada Pratik Otlu Börek

Tavada pratik otlu börek

Çayın yanına çok yakışan nefis tavada pratik otlu börek tarifini sizler için hazırladık. Mis gibi kokusuyla en lezzetli börekler arasında yer edinmiş bir tarifle karşınızdayız. Listeyi kontrol edip mutfağa geçtiyseniz, ev yapımı tavada pratik otlu börek tarifine başlayalım.

Unutmadan, peynirli tava böreği ve ıspanaklı tepsi böreği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavada Pratik Otlu Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 demet radika
  • 2 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu

Tavada Pratik Otlu Börek Nasıl Yapılır?

  • Radika otunu temizledikten sonra yıkayıp süzün ve 1’er tatlı kaşığı tuz ve şeker ilave edilmiş kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra iyice süzüp bir kenarda bekletin.
  • Unu, yumurtayı, tuzu, sütü ve kabartma tozunu çukur bir kaba alın. Çatalla iyice karıştırın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış taze soğanları ve radikayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Yapışmaz yüzeyli bir tavada sıvı yağı ısıtın. Üzerine biraz mısır unu ve taze çekilmiş tuz serpin.
  • Hazırladığınız hamuru tavaya dökün. 4-5 dakika sonra diğer tarafına çevirin. Diğer tarafını da pişirdikten sonra ocaktan alın. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.