ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ PATATESLİ VE SEMİZOTLU KEK

PATATESLİ VE SEMİZOTLU KEK

Patatesli ve semizotlu kek
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve semizotlu kek tarifi için malzemeler
  • 5 patates
  • 3 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 demet semizotu
  • 300 g beyaz peynir
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 8 yemek kaşığı un
Patatesli ve semizotlu kek Nasıl Yapılır

  • Yumurtaları derin bir kaba kırıp, çırpın. Sırasıyla yoğurt, ayçiçek yağı, baharat, tuz ve kıyılmış yeşillikleri ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Rendelenmiş beyaz peynir, küp doğradığınız patates ve soğanı ekleyip karıştırın. En son unu da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!