ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ OSMANLI USULÜ KEŞKÜL

Osmanlı Usulü Keşkül

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 30 gr çekilmiş badem
  • 50 gr çekilmiş antep fıstığı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Süslemek için

  • 3 çorba kaşığı file badem

Osmanlı Usulü Keşkül Nasıl Yapılır?

Süt, pirinç unu, badem ve antep fıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Toz şeker ve hindistan cevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!