OSMANLI USULÜ KEŞKÜL

6 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Osmanlı usulü keşkül tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 30 gr çekilmiş badem
  • 50 gr çekilmiş antepfıstığı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Süslemek için

  • 3 çorba kaşığı file badem
Osmanlı usulü keşkül hazırlanışı


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!