ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Mercimekli Bulgur Pilavı

Demir bakımından zengin olan mercimekli bulgur pilavı, kalp sağlığını destekleyen bir besindir. İçeriğinde diyet lifi barındırdığı için kilo kontrolünde olanlar da rahatlıkla tüketebilir. Özellikle kış aylarında en az ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, tarifimize başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 30 g tereyağı
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Küp doğradığınız soğanı Ayçiçek yağında kavurun.
  • Bulguru ilave edip, baharatları ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Suyu ilave edin.
  • Bulgur suyunu çekince mercimekleri ilave edin. Tereyağını tavada eritin.
  • Mercimekli bulgura ilave ederek karıştırın. Yanında nar-elma Suyu ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

    Faydaları saymakla bitmeyen yeşil mercimekli bulgur pilavının detaylı anlatımına buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!