ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ HURMADAN ŞERBET (JALLAB)

> HURMADAN ŞERBET (JALLAB)
Hurmadan şerbet (Jallab)
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmadan şerbet (Jallab) tarifi için malzemeler
  • 2 yemek kaşığı hurma özü
  • 1 yemek kaşığı siyah kuru üzüm 
  • 1 çay kaşığı gül suyu 
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı 
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı fındık içi (İnce dövülmüş)
Hurmadan şerbet (Jallab) Nasıl Yapılır

İftar sofraları çin nefis dokunuş isteyenler için hurmadan şerbet (Jallab) tarifi
  • Üzümleri ılık suda bir süre bekletin. Krema kıvamına gelene kadar blender’da çekin.
  • Üzüm ezmesine 1 bardak suyu ekleyin. Biraz beklettikten sonra hurma özü ve gül suyunu ilave edip iyice karıştırın. Servis bardağına aktarın, buz küpleriyle birlikte üzerini fındıkla süsleyip servis edin.

    Kalp dostu besinlerin başında yer alan hurma, içeriğindeki zengin potasyum minerali sayesinde kan basıncını (Tansiyon) dengeler ve kalp ritmini düzenler.

    Harika gül şerbeti tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.