ANASAYFA TARİFLER LÜBNAN YEMEKLERİ GYRABEH

Gyrabeh

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Gyrabeh Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr pudra şeker
  • 200 gr un
  • 100 gr irmik
  • 35 gr toz fıstık
  • 1 çay kaşığı gül suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • Yarım su bardağı soyulmuş Antep fıstığı

Gyrabeh Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Şekeri ekleyip iyice çırpın. Gül suyu, portakal suyu, irmik, un ve toz fıstığı ekleyip yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin.

Hamurdan küçük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Üzerlerine birer fıstık yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!