ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ ERİŞTELİ BULGUR PİLAVI

Erişteli Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4~5 su bardağı et suyu
  • Tuz

Üzeri için

  • 200 g ceviz içi

Erişteli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Erişteyi tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Pilavlık bulguru ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edin. Tuz ile tatlandırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Ceviz içini bıçakla incecik kıyın. Demlenen pilavı servis tabağına alın ve üzerine ceviz içini serpin. Yanında kayısı-elma Suyu ile sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.