ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ ZEYTİNLİ RAMAZAN PİTASI

ZEYTİNLİ RAMAZAN PİTASI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli ramazan pitası tarifi için malzemeler
  • 3~4 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 dal taze nane
  • 5 dal dereotu
  • 300 gr istifno otu
  • 300 gr ebegümeci
  • 300 gr kuzukulağı
  • 1 kahve fincanı çekirdeksiz zeytin
  • 1 taze soğan
  • 10 badem
  • Tuz
Zeytinli ramazan pitası Nasıl Yapılır

Hamur için un, su, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu iyice yoğurup 30 dakika dinlendirin. Üzerine kıyılmış nane, dereotu, istifno, ebegümeci, kuzukulağı, zeytin, doğranmış soğan ve badem ekleyip hafifçe yoğurun. Hamuru dilediğiniz şekildeki küçük boy fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!