ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ŞEFTALİ REÇELİ

Şeftali reçeli

Şeftali reçeli

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftali reçeli tarifi için malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • 1 kg toz şeker
  • 1 limon suyu

Şeftali reçeli Nasıl Yapılır

  • Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın. İnce ince dilimleyip derin bir tencereye alın. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ilave edip, 20 dakika kaynatın. Şeftalilerin şerbeti iyice çekmesi için bir gece bekletin.
  • Ertesi gün şeftalileri şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın. Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp, limon suyu ve şeftalileri ilave edin. 15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Sıcak olarak kavanoza boşaltın ve soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.