Gülgiller familyasından olan şeftali, tatlıların içerisine en çok kullanılan meyvelerden biridir. Uzun yaşam sembolü olarak görülen bu meyve, ılıman iklimlerde yetişir. Ülkemizde en çok Bursa'da ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Sindirimi rahatlattığı için, haftada iki kez tüketilmesi önerilir. Tatlıların içerisinde sık sık yer verilen şeftaliyi bu kez reçel yapımında kullandık ve ortaya leziz bir sonuç çıktı. Malzemeleriniz hazırsa, kahvaltı sofralarını güzelleştirecek denenmiş şeftali reçeli nasıl yapılır sorusunun cevabı için tarife başlayalım.
Alternatif olarak nefis ahududu reçeli veya tam kıvamında kayısı reçeli tarifini de deneyebilirsiniz. İçinde şeftali olsun da ne olursa olsun diyenler için ev yapımı şeftalili dondurma tarifini de buraya bırakıyoruz.
Şeftali Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Kase Şeftali Reçeli Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.