Şeftalili Dondurma

Şeftalili Dondurma
18 Nisan 2024

Ana malzemeleri süt ürünleri ve meyve parçaları olan dondurma, Roma mutfağına özgü bir lezzettir. Türkiye'de Kahramanmaraş ile özdeşleştirilen bu besin, protein ve kalsiyum deposu olarak bilinir. Cilt sağlığına iyi gelen şeftali ise, tatlı tariflerinde en çok kullanılan meyveler arasındadır. Özellikle yaz aylarında tercih edilen dondurma, tatlıların yanında aroma vermesi için de kullanılır. Şeftalili dondurma nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, doğal meyvelerden oluşan şeftalili dondurma tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Şeftalili Dondurma için

Malzemeler

  • 8 şeftali
  • 500 g süzme yoğurt
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
Şeftalili Dondurma

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak tarifte kullanacağınız şeftalilerin kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarttıktan sonra irice doğrayın ve bir kasede bekletin.
  2. Şeftalilerin üzerine 1 buçuk su bardağı pudra şekeri ve yoğurt ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra blenderdan geçirin.
  3. Harcı dondurma kalıplarına paylaştırıp 8 saat boyunca dondurucuda dinlendirin. Hazır olduğunda kalıplarından çıkarabilirsiniz.
  4. Şeftalili dondurmayı, kek tariflerinin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Şeftalili Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dilerseniz dondurmayı hazırlarken yoğurt yerine süt kullanabilirsiniz. Manda sütü dondurma tariflerinde en çok kullanılan çeşittir.
  2. Kullanacağınız sütü veya yoğurdu bir gece önceden dinlendirin. Bu sayede daha kolay kıvam alacaktır.
  3. Tarifteki yoğurdun yağsız ve süzme olmasına dikkat edin. Hazırladığınız dondurmayı derin dondurucuda saklayın.
  4. Üst kısmını çikolata ve frambuaz sosu ile süsleyebilirsiniz. Tatlıların yanında sunarken fındık parçaları da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Şeftalili Dondurma Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon dondurma, yaklaşık 200 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan kakaolu dondurma tarifini de deneyebilirsiniz.

    Siz de misafir ağırlarken sunabileceğiniz tatlılar hazırlamak istiyorsanız; dondurmalı tatlı tariflerine göz atarak herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo