Salçalı Bulgur Pilavı
07 Ekim 2024

Kuru baklagillerin baş tacı olan bulgurun en lezzetli hali salçalı bulgur pilavıdır diyebilir miyiz? Lif içeriği sayesinde sağl��k açısından faydalı olan bulgur, uzun süre tok kalmaya yardımcı olur. Bu yüzden haftada en az 2 kez tüketilmesi önerilir. Diyabet ve diyet menülerine uyum sağlayan salçalı bulgur pilavı tarifi için, detaylara geçebiliriz.

Bolu mutfağından yayılan ıza bulgur pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Salçalı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 adet soğan 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı nane
  • 3.5 su bardağı sıcak su 
Salçalı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Salçalı bulgur pilavını, beyti kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Servis esnasında tabağınıza 1 kaşık yoğurt ekleyerek daha da lezzetli bir yemek olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bulgur pilavının yanına güzel bir caciki ferahlamak için iyi bir tercih olabilir.
Püf Noktası
  • Ev yapımı salça kullanmak bulgur pilavınıza farklı bir lezzet katacaktır.
  • Sarımsakları ekledikten sonra hem yanmaması için, hem de diri kalması için kısa süreli bir kavurma işlemi yapmanız gerekmektedir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo