ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ OT SALATASI (HAŞLANMIŞ)

Ot Salatası (Haşlanmış)

Ot salatası (Haşlanmış)

Sevgili Aydan Üstkanat’ın önerileriyle lezzeti bol ot salatası tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Önerim

Tüm otların haşlanma süreleri farklıdır. Bu otun tazeliği ve yetiştiği toprakla da ilgilidir. Bu nedenle pişirirken başından ayrılmayın ve otları karışık kullanmak istiyorsanız da her bir otu tek başına haşlayıp daha sonra birleştirin.

Ispanak başı salatası ve cevizli elmalı turp otu salatası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ot Salatası (Haşlanmış) Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 kg ot karışımı (Tatlı ve acı radika kullandım)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz

Servis için

  • Kızarmış ekmek dilimleri

Ot Salatası (Haşlanmış) Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş otları kaynayan suya atın, maşa ile ileri geri hafifçe hareket ettirerek suya tamamen gömülmelerini sağlayın.
  • 3- 4 dakika sonra kontrol edin, eğer haşlanmışsa buz gibi suya alın ve süzün.
  • Küçük bir kavanoza veya kaseye damak tadınıza göre tuz koyup tüm sos malzemesini üzerine ekleyin ve çırpın.
  • Otları ılık olarak servis tabağına alın ve üzerine sosu dökerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!