Ot Salatası (Haşlanmış)

Sevgili Aydan Üstkanat’ın önerileriyle lezzeti bol ot salatası tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Önerim
Tüm otların haşlanma süreleri farklıdır. Bu otun tazeliği ve yetiştiği toprakla da ilgilidir. Bu nedenle pişirirken başından ayrılmayın ve otları karışık kullanmak istiyorsanız da her bir otu tek başına haşlayıp daha sonra birleştirin.
Ispanak başı salatası ve cevizli elmalı turp otu salatası tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Ot Salatası (Haşlanmış) Tarifi İçin malzemeler
- 1/2 kg ot karışımı (Tatlı ve acı radika kullandım)
- 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- Tuz
Servis için
- Kızarmış ekmek dilimleri
Ot Salatası (Haşlanmış) Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş otları kaynayan suya atın, maşa ile ileri geri hafifçe hareket ettirerek suya tamamen gömülmelerini sağlayın.
- 3- 4 dakika sonra kontrol edin, eğer haşlanmışsa buz gibi suya alın ve süzün.
- Küçük bir kavanoza veya kaseye damak tadınıza göre tuz koyup tüm sos malzemesini üzerine ekleyin ve çırpın.
- Otları ılık olarak servis tabağına alın ve üzerine sosu dökerek servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR