Ot Çorbası

Ot Çorbası
12 Nisan 2025

Yazarımız Aydan Üstkanat’ın tariflerinden şifalı ve doyurucu olan taze ot çorbası tarifini sizlere sunuyoruz. Isırgan, ebegümeci, ıspanak yaprağı ve sebze suyu ile hazırlanan bu çorba, vücut direncini arttırır. Aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirir. Kış aylarında içinizi ısıtacak ot çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak buğdaylı semizotu çorbası ve terbiyeli kabak çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Ot Çorbası için

Malzemeler

  • 1/2 kg ot (Isırgan ve ebegümeci)
  • 1/2 l sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 adet patates (Kabuğu soyulmuş ve küp kesilmiş)
  • Bir kase ıspanak yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • Süzme yoğurt veya krema
Ot Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Otları temizleyin.
  2. Bir tencerede bir bardak suyun içinde patates küplerini haşlayın.
  3. Patates iyice yumuşayınca otları ekleyin. 2 dakika sonra ıspanağı ve tavuk suyunu ekleyin ve blender’dan geçirin.
  4. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kaselere alarak yoğurt veya krema ile birlikte sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo