ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ OT ÇORBASI

Ot Çorbası

Ot çorbası

Yazarımız Aydan Üstkanat’ın tariflerinden şifalı ve doyurucu olan taze ot çorbası tarifini sizlere sunuyoruz. Isırgan, ebegümeci, ıspanak yaprağı ve sebze suyu ile hazırlanan bu çorba, vücut direncini arttırır. Aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirir. Kış aylarında içinizi ısıtacak ot çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak buğdaylı semizotu çorbası ve terbiyeli kabak çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ot Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 kg ot (Isırgan ve ebegümeci)
  • 1/2 l sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 adet patates (Kabuğu soyulmuş ve küp kesilmiş)
  • Bir kase ıspanak yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • Süzme yoğurt veya krema

Ot Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Otları temizleyin.
  • Bir tencerede bir bardak suyun içinde patates küplerini haşlayın.
  • Patates iyice yumuşayınca otları ekleyin. 2 dakika sonra ıspanağı ve tavuk suyunu ekleyin ve blender’dan geçirin.
  • Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kaselere alarak yoğurt veya krema ile birlikte sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!