Ot Çorbası

Yazarımız Aydan Üstkanat’ın tariflerinden şifalı ve doyurucu olan taze ot çorbası tarifini sizlere sunuyoruz. Isırgan, ebegümeci, ıspanak yaprağı ve sebze suyu ile hazırlanan bu çorba, vücut direncini arttırır. Aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirir. Kış aylarında içinizi ısıtacak ot çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak buğdaylı semizotu çorbası ve terbiyeli kabak çorbası tarifini deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Ot Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1/2 kg ot (Isırgan ve ebegümeci)
- 1/2 l sebze suyu veya tavuk suyu
- 1 adet patates (Kabuğu soyulmuş ve küp kesilmiş)
- Bir kase ıspanak yaprağı
- Tuz
- Karabiber
Servis için
- Süzme yoğurt veya krema
Ot Çorbası Nasıl Yapılır?
- Otları temizleyin.
- Bir tencerede bir bardak suyun içinde patates küplerini haşlayın.
- Patates iyice yumuşayınca otları ekleyin. 2 dakika sonra ıspanağı ve tavuk suyunu ekleyin ve blender’dan geçirin.
- Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kaselere alarak yoğurt veya krema ile birlikte sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR