Kuru Börülceli Kepekli Pirinç Pilavı

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Kuru Börülceli Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı kuru börülce
- 2 su bardağı kepekli pirinç
- 1 salçalık kırmızı biber
- 1 dolmalık yeşil biber
- 1 dolmalık sarı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3.5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Kuru Börülceli Kepekli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
Börülceleri bol suyla yıkayıp haşlayın. Pirinci yıkayın. Sıcak su ile ıslatın. 30 dakika bekletin. Tereyağını tencereye alıp eritin. İnce doğranmış biberleri ekleyip soteleyin. Suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip 2 dakika kavurun. 3.5 su bardağı tavuk uyu ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın börülceleri ilave edin. Yaklaşık 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Pilavın üzerini kağıt havlu ve kapak ile kapatıp 10 dakika bekletin. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR