ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KURU BÖRÜLCELİ KEPEKLİ PİRİNÇ PİLAVI

Kuru Börülceli Kepekli Pirinç Pilavı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Börülceli Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 2 su bardağı kepekli pirinç
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Kuru Börülceli Kepekli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Börülceleri bol suyla yıkayıp haşlayın. Pirinci yıkayın. Sıcak su ile ıslatın. 30 dakika bekletin. Tereyağını tencereye alıp eritin. İnce doğranmış biberleri ekleyip soteleyin. Suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip 2 dakika kavurun. 3.5 su bardağı tavuk uyu ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler  yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın börülceleri ilave edin. Yaklaşık 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Pilavın üzerini kağıt havlu ve kapak ile kapatıp 10 dakika bekletin. Servis yapın. 

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.