ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ENGİNARLI VE BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Enginarlı ve bezelyeli pirinç pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı ve bezelyeli pirinç pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 enginar
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • Yarım su bardağı esmer pirinç
  • 2 arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 15 gr tereyağı

Enginarlı ve bezelyeli pirinç pilavı Nasıl Yapılır

Küp doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İçerisine küp doğradığınız enginarı ekleyerek 2 dakika daha soteleyin. Bezelye ve pirinci ekleyerek karıştırın. Et suyu ve tereyağını ilave edip karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Fırında soya soslu köfte tarifi için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.