ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ENGİNARLI VE BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Enginarlı Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 enginar
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • Yarım su bardağı esmer pirinç
  • 2 arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 15 gr tereyağı

Enginarlı Ve Bezelyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Küp doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İçerisine küp doğradığınız enginarı ekleyerek 2 dakika daha soteleyin. Bezelye ve pirinci ekleyerek karıştırın. Et suyu ve tereyağını ilave edip karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Dilerseniz, kolayca hazırlanan bezelyeli pirin pilavı tarifine de göz atabilirsiniz. Afiyet olsun.

Enginarlı ve bezelyeli pirinç pilavını, hasanpaşa köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!