ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ MANTARLI KARİDESLİ VE PESTOLU MAKARNA

Mantarlı karidesli ve pestolu makarna

Mantarlı karidesli ve pestolu makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı karidesli ve pestolu makarna tarifi için malzemeler

  • 300 g karides (Temizlenmiş)
  • 15-20 mantar
  • 15 kiraz domates
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan veya eski kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 paket yüksük makarna
  • 1 dal taze reyhan

Mantarlı karidesli ve pestolu makarna Nasıl Yapılır

  • Zeytinyağının yarısını ısıtıp sarımsakları, domatesleri, mantarları ve karidesleri yüksek ateşte 10 dakika boyunca kavurun. Makarnayı ilave edin, 5 dakika daha kavurun. Üzerini örtecek kadar sıcak suyu, 2 çay kaşığı kadar tuzu ve kalan zeytinyağını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın, rendelenmiş parmesan peynirini ve ısıtılmış kremayı ilave edip harmanlayın.
  • En son reyhan yaprakları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Bir süre dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.