ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ HALUSKİ

Haluski

Haluski

Haluski, Polonya mutfağına ait yemektir. Yumurtalı erişte, yani noodle ve lahana ile birlikte hazırlanır. Ana yemek olarak sunulan haluski, yalnızca Polonya değil, Slovakya'nın da favorisidir. Lezzetli haluski tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif olarak mac and cheese veya fettucini alfredo tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haluski Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket (450 gr) noodle 
  • 220 gr tereyağı, bölünmüş
  • 2 büyük soğan, doğranmış
  • 2 adet küçük lahana, ince ince kesilmiş 
  • Tuz ve karabiber 

Haluski Nasıl Yapılır?

  • Fırını 150 derece de ısıtın. 
  • Tencerede tuzlu su kaynatın ve içerisinde noodleları hafif sert kalacak şekilde pişirin. Süzün. 
  • Bir tavada 100 gr tereyağını eritin ve soğanları kavurun. 
  • Başka bir tavada kalan tereyağını eritin ve lahanaları yumuşayana kadar pişirin, baharatları ekleyerek tatlandırın. 
  • Lahanaları ve pişmiş noodleları bir tavada karıştırarak pişirin. 
  • Renk alana kadar fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!