Haluski

02 Nisan 2024 tarihinde güncellendi.
Haluski

Haluski, Slovakya mutfağına ait yemektir. Yumurtalı erişte, yani noodle ve lahana ile birlikte hazırlanır. Ana yemek olarak sunulan haluski, yalnızca Polonya değil, Slovakya'nın da favorisidir. Lezzetli haluski tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif olarak mac and cheese veya fettucini alfredo tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Haluski için

Malzemeler

  • 1 paket (450 gr) noodle 
  • 220 gr tereyağı, bölünmüş
  • 2 büyük soğan, doğranmış
  • 2 adet küçük lahana, ince ince kesilmiş 
  • Tuz ve karabiber 
Haluski

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 150 derece de ısıtın. 
  2. Tencerede tuzlu su kaynatın ve içerisinde noodleları hafif sert kalacak şekilde pişirin. Süzün. 
  3. Bir tavada 100 gr tereyağını eritin ve soğanları kavurun. 
  4. Başka bir tavada kalan tereyağını eritin ve lahanaları yumuşayana kadar pişirin, baharatları ekleyerek tatlandırın. 
  5. Lahanaları ve pişmiş noodleları bir tavada karıştırarak pişirin. 
  6. Renk alana kadar fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo