ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER BURRATA PEYNİRLİ GNOCCHİ

Burrata Peynirli Gnocchi

Burrata peynirli gnocchi

İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan gnocchi; makarna ve çorbanın alternatifi olarak bilinir. Ana malzemeleri patates, un ve yumurtadır. İçerisinde genellikle makarna sosları kullanılır. Uzun süre tokluk hissi veren gnocchiyi ana yemek olarak servis edebilirsiniz. Hazırsanız, İtalyan usulü buratta peynirli gnocchi tarifine başlayabiliriz.

Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz pratik makarna tarifleri mi arıyorsunuz? O halde Avrupa ve Amerika ülkelerinde popüler olan kremalı mantarlı makarna tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Burrata Peynirli Gnocchi Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 200 g un 
  • Tuz
  • Burrata peynir
  • 30 g tereyağı

Burrata Peynirli Gnocchi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken kabuklarını soyup derin bir kaba alın ve çatalla ezin.
  • Üzerine 150 g un ve tuzu ekleyin. Yumurtayı çırptıktan sonra karışıma ilave edip yoğurun. Hamurdan bir miktar alıp yuvarlayarak 2 cm kalınlığında rulo haline getirin.
  • Rulodan 2 cm’lik parçalar kesin. Bir çatal üzerinde hafifçe bastırarak şekil verin. Gnocchi’leri hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine dizin.
  • Derin bir tencerede suyu tuzla birlikte kaynatın ve gnocchileri ilave edip pişirin. Ardından kalan 50 g un ve 30 g tereyağını tavada kavurun.
  • Gnocchi pişirdiğiniz sudan 2 kepçe alarak içine ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Daha sonra burrata peynirini blender’dan geçirin ve yaptığınız sosun içine ekleyerek servis tabağına yayın. Üzerine pişirdiğiniz gnocchi’leri koyup, domates ve fesleğen ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Buratta Peynirli Gnocchi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız patatesleri ince dilimlemeye özen gösterin.
  • Patatesleri fırından çıkardıktan sonra kabuklarını soyun ve bir süre bekletin.
  • Tarifin en önemli noktası un ve patatesleri karıştırmaktır. Patateslerin üzerine un döktükten sonra karıştırma işlemini hızlı bir şekilde yapın. Aksi takdirde kıvamı bozulacaktır.
  • Gnocchilerin kıvamı yumuşak olursa, azar azar un takviyesi yapabilirsiniz.

1 Porsiyon Buratta Peynirli Gnocchi Kaç Kaloridir?

  • Buratta peynirli gnocchinin bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlar halinde tüketilmesi önerilir. Alternatif versiyonu için domates soslu gnocchi tarifini deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!