Deniz Mahsullü Gnocchi (Niyokki)

Ana malzemeleri patates ve un olan niyokki, İtalyan mutfağına özgü bir lezzettir. Gnocchi ismiyle de bilinen bu yemek, deni mahsulleri veya sebze ile zenginleştirilebilir. Niyokki, yaygın olarak tüketildiği yerlerde boş makarna olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, deniz mahsullü niyokki tarifi için detaylara geçebiliriz.
Dilerseniz, gnocchi ve burrata peynirli gnocchi tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Deniz Mahsullü Gnocchi (Niyokki) Tarifi İçin malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- İstenilen miktarda deniz mahsulleri (karides, midye)
Hamur için:
- 250 gram nişasta
- 1 kg patates
- 1/4 demek dereotu
- 100 gr patates unu
- Tuz
- 1/2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Haşlama suyu için:
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sos için:
- 100 gram krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 75 gram toz parmesan
- 1 adet süs biber
- 1 adet küçük soğan
- 1/2 çay bardağı tuz
- 1/2 su bardağı tavuk suyu
- 20 gram patates unu
Deniz Mahsullü Gnocchi (Niyokki) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri bir tencerede haşlayın ve ardından kabuklarını soyun.
- Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Üzerine nişasta, patates unu, tuz, sarımsak tozu ve ince kıyılmış dereotu ekleyerek yoğurun.
- Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle şekil verdikten sonra üzerine çatalla hafifçe bastırın.
- Bir tepsinin içerisine nişasta serpiştirin. Hazırladığınız küçük patatesleri tepsinin üzerine dizin ve dondurucuda bekletin.
- Bir tencerenin içerisinde sirkeli su ekleyerek kaynatın. Su kaynamaya başladığında karidesleri ilave edin ve haşlayın.
- Haşlanan karideslerin kabuklarını soyun ve tereyağlı tavaya alarak birkaç dakika soteleyin.
- Sos için, bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağın üzerine ince kıyılmış sarımsak ve soğanı ekleyerek soteleyin.
- Hafif kavurduktan sonra renkli biberi ilave edin. Tuz ve tavuk suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın.
- Daha sonra toz parmesan ve kremayı ekleyerek çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Kıvamı koyulaştığında patates ununu da ilave edin ve karıştırın.
- Haşlama suyu için, su ve tavuk suyunu bir tencereye alın. İçerisine zeytinyağı ve tereyağı ilave edin.
- Su kaynamaya başladığında dondurucudaki gnocchileri suya tek tek atın ve 4-5 dakika haşlayın.
- Gnocchiler haşlandıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine deniz mahsullerini ve sosu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR