ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ DENİZ MAHSULLÜ GNOCCHİ (NİYOKKİ)

Deniz Mahsullü Gnocchi (Niyokki)

Deniz Mahsullü Niyokki

Ana malzemeleri patates ve un olan niyokki, İtalyan mutfağına özgü bir lezzettir. Gnocchi ismiyle de bilinen bu yemek, deni mahsulleri veya sebze ile zenginleştirilebilir. Niyokki, yaygın olarak tüketildiği yerlerde boş makarna olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, deniz mahsullü niyokki tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, gnocchi ve burrata peynirli gnocchi tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Mahsullü Gnocchi (Niyokki) Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • İstenilen miktarda deniz mahsulleri (karides, midye)

Hamur için:

  • 250 gram nişasta
  • 1 kg patates
  • 1/4 demek dereotu
  • 100 gr patates unu
  • Tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı sarımsak tozu

Haşlama suyu için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Sos için:

  • 100 gram krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 75 gram toz parmesan
  • 1 adet süs biber
  • 1 adet küçük soğan
  • 1/2 çay bardağı tuz
  • 1/2 su bardağı tavuk suyu
  • 20 gram patates unu

Deniz Mahsullü Gnocchi (Niyokki) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri bir tencerede haşlayın ve ardından kabuklarını soyun.
  • Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Üzerine nişasta, patates unu, tuz, sarımsak tozu ve ince kıyılmış dereotu ekleyerek yoğurun.
  • Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle şekil verdikten sonra üzerine çatalla hafifçe bastırın.
  • Bir tepsinin içerisine nişasta serpiştirin. Hazırladığınız küçük patatesleri tepsinin üzerine dizin ve dondurucuda bekletin.
  • Bir tencerenin içerisinde sirkeli su ekleyerek kaynatın. Su kaynamaya başladığında karidesleri ilave edin ve haşlayın.
  • Haşlanan karideslerin kabuklarını soyun ve tereyağlı tavaya alarak birkaç dakika soteleyin.
  • Sos için, bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağın üzerine ince kıyılmış sarımsak ve soğanı ekleyerek soteleyin. 
  • Hafif kavurduktan sonra renkli biberi ilave edin. Tuz ve tavuk suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın.
  • Daha sonra toz parmesan ve kremayı ekleyerek çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Kıvamı koyulaştığında patates ununu da ilave edin ve karıştırın. 
  • Haşlama suyu için, su ve tavuk suyunu bir tencereye alın. İçerisine zeytinyağı ve tereyağı ilave edin.
  • Su kaynamaya başladığında dondurucudaki gnocchileri suya tek tek atın ve 4-5 dakika haşlayın.
  • Gnocchiler haşlandıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine deniz mahsullerini ve sosu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!