ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ BOLONEZ SOSLU SPAGETTİ

Bolonez Soslu Spagetti

İtalyan mutfağına özgü bir sos olan bolonez sos, özellikle Bologna şehrinde oldukça meşhurdur. Genelde lazanya ve spagetti gibi yemeklerin içerisinde kullanılır. İtalyan mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan bolonez soslu spagetti, chili biberi, kıyma, makarna ve sos ile hazırlanır. Lezzetini arttırmak için parmesan peyniri de ilave edilir. Peki, bolonez soslu spagetti nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, evde bolonez soslu spagetti tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak İtalyan mutfağına özgü sebze soslu fettuccine ve mantarlı risotto tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bolonez Soslu Spagetti Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket spagetti makarna
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 havuç
  • 1 paket bolonez sos
  • Yarım çay kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
  • 8~10 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı chili biberi
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • Rendelenmiş parmesan peyniri

Bolonez Soslu Spagetti Nasıl Yapılır?

  • Bol malzemeli spagetti tarifinin tadına doyamayacaksınız. Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp süzün.
  • Havuç, domates ve soğanın kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin. Kıymayı zeytinyağı ile bir tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sebzeleri ve yarım çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin. Tuz, baharatlar ve bolonez sosunu ekleyip karıştırın.
  • Ocaktan alıp içine ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine bolonez sosu aktarın.
  • Rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Bolonez Soslu Spagetti Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Makarna, sosun sıcaklığı ile pişeceğinden çok fazla haşlamayın.
  • Makarnaları haşladıktan sonra soğuk suda süzmeyin.
  • Makarnayı fırında pişirmek için bir kaba alın. Üzerine sos ve rendelenmiş peynir ilave ederek fırına atabilirsiniz.
  • Tarifte parmesan yerine rendelenmiş kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!