ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SEBZELİ BİFTEK BUKETİ & KÖZ SEBZE SOSLU FETTUCCİNE

Sebzeli biftek buketi & Köz sebze soslu fettuccine

Sebzeli biftek buketi & Köz sebze soslu fettuccine

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli biftek buketi & Köz sebze soslu fettuccine tarifi için malzemeler

  • 4 ince dilim biftek
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber (Jülyen doğranmış)
  • 3 adet köy biberi (Jülyen doğranmış)
  • 1 adet kabak (Jülyen doğranmış)
  • 1 adet kırmızı soğan (Ay şeklinde doğranmış)
  • 10 adet mantar (Şerit halinde doğranmış)

Sebzeli biftek buketi sosu için

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kıyılmış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 su bardağı et suyu

Sebzeli biftek buketi & Köz sebze soslu fettuccine Nasıl Yapılır

Sebzeli biftek buketi & Köz sebze soslu fettuccine iki lezzet bir arada...

  • Sosu hazırlamak için; sebzeleri yıkayıp süzdükten sonra iri iri doğrayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine sarımsakları serpin, zeytinyağını gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. 
  • Sebzeleri mutfak robotuna alın, karıştırıp püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz sosu tekrar tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu ve baharatını ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Derin bir tencereye makarnaları haşlayabileceğiniz miktarda suyu ve tuzu koyup kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra fettuccine makarnaları ilave edin ve yaklaşık 10-12 dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına makarnayı sararak yerleştirin, üzerine hazırladığınız sosu ilave edin. Sebzeli biftek buketi ile servis yapın.

Kremalı mantarlı makarna & Tavuk tandoori    

  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet soğan 
  • 20 adet kültür mantarı 
  • 3 diş sarımsak 
  • 4-5 dal frenk soğanı (Veya taze soğan)
  • 200 ml krema 
  • 1 paket kelebek makarna

    Hazırlanışı
  • Bir tavanın içinde tereyağını eritip ince kıydığınız soğanı kavurun. Dilimlenmiş mantarları ve ince kıydığınız sarımsakları da ekleyin. Orta ateşte, 10 dakika pişirin. 
  • Ayrı bir sos tenceresinde ısıttığınız kremaya kıyılmış frenk soğanını ilave edin. 5 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın ve pişirdiğiniz mantarları ekleyin. Kremalı mantarı haşlayıp süzdüğünüz kelebek makarnaya ilave edip karıştırın. Yanında pişirdiğiniz tavuk tandoori ile birlikte servis yapın. 

    Fesleğen soslu sebzeli biftek tarifi için tıklayın
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.