Bal Kabaklı Mantı Makarna

Bal Kabaklı Mantı Makarna
18 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Bal Kabaklı Mantı Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket mantı makarna
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bal kabağı rendesi
  • 4 su bardağı sebze suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Bir tutam rendelenmiş muskat cevizi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı krem peyniri 

Üzeri için

  • Maydanoz
Bal Kabaklı Mantı Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Makarna, yemeklik doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak, bal kabağı rendesi ve sebze suyunu geniş bir tencereye alın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın ve yüksek ateşte kaynatın. Sebze suyu kaynayıp makarna hafif yumuşamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp ılınması için 3-4 dakika bekletin. 
  2. Ilınan makarnaya krem peyniri ve tereyağını ilave edip tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırın. İnce kıydığınız maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo