ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ BAL KABAKLI MANTI MAKARNA

Bal kabaklı mantı makarna

Bal kabaklı mantı makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabaklı mantı makarna tarifi için malzemeler

  • 1 paket mantı makarna
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bal kabağı rendesi
  • 4 su bardağı sebze suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Bir tutam rendelenmiş muskat cevizi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı krem peyniri 

Üzeri için

  • Maydanoz

Bal kabaklı mantı makarna Nasıl Yapılır

  • Makarna, yemeklik doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak, bal kabağı rendesi ve sebze suyunu geniş bir tencereye alın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın ve yüksek ateşte kaynatın. Sebze suyu kaynayıp makarna hafif yumuşamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp ılınması için 3-4 dakika bekletin. 
  • Ilınan makarnaya krem peyniri ve tereyağını ilave edip tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırın. İnce kıydığınız maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.