ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ BAL KABAKLI MANTI MAKARNA

Bal Kabaklı Mantı Makarna

Bal kabaklı mantı makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bal Kabaklı Mantı Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket mantı makarna
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bal kabağı rendesi
  • 4 su bardağı sebze suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Bir tutam rendelenmiş muskat cevizi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı krem peyniri 

Üzeri için

  • Maydanoz

Bal Kabaklı Mantı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Makarna, yemeklik doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak, bal kabağı rendesi ve sebze suyunu geniş bir tencereye alın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın ve yüksek ateşte kaynatın. Sebze suyu kaynayıp makarna hafif yumuşamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp ılınması için 3-4 dakika bekletin. 
  • Ilınan makarnaya krem peyniri ve tereyağını ilave edip tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırın. İnce kıydığınız maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!