ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ YILDIZ ÇAM AĞACI

Yıldız Çam Ağacı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yıldız Çam Ağacı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 110 g esmer şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı bal
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 çay kaşığı toz zencefil

Üzeri için

  • Beyaz şeker hamuru
  • Süsleme glazürü

Yıldız Çam Ağacı Nasıl Yapılır?

Tereyağı, şeker ve yumurta sarısını geniş bir kaba alarak bir mikser yardımıyla çırpın. Bal, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp ince açın. Yıldız şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra beyaz şeker hamuru ve süsleme glazürü ile süsleyin. Glazür kuruduktan sonra am ağacı olacak şekilde üst üste dizip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!