Yılbaşı Lokması

Yılbaşı Lokması
22 Aralık 2020

Yeni yıla Sevgili Aydan Üstkanat’ın bu lezzetli lokmaları hazırlamaya ne dersiniz? Yılbaşı sofraları için hazırlanan lokmaların yapımında, yulaf, kaju, chia tohumu ve bal kullanılmaktadır. Tatlandırmak için ayva kullanabilirsiniz. Şeker kullanılmadığı için oldukça sağlıklı bir tatlıdır. Malzemeler hazırsa, yılbaşı lokması yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak yılbaşı kurabiyesi ve yılbaşı pastası tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yılbaşı Lokması için

Malzemeler

  • 1 adet ayva (Haşlanmış veya fırınlanmış)
  • 1 su bardağı kaju fıstığı (Çiğ)
  • 1/2 su bardağı yulaf ezmesi (veya bisküvi tozu)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 kahve fincanı chia tohumu
  • 4 yemek kaşığı bal veya agave şurubu

Kaplamak için

  • Haşhaş tohumu
  • Hindistan cevizi (Rendelenmiş)
Yılbaşı Lokması

Nasıl Yapılır

  1. Yağ hariç tüm malzemeyi rondoda, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekin.
  2. Karışımı bir kaba alarak tereyağını ekleyin ve birbirini tutan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Eğer yağı az gelirse biraz daha tereyağı ekleyebilirsiniz. Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  4. Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparın, avuç içinizde yuvarlayarak minik toplar yapın.
  5. Haşhaş tohumu ile Hindistan cevizi rendesini bir kasede karıştırın.
  6. Küçük topları karışımın içinde yuvarlayarak her tarafının kaplandığına emin olun ve yağlı kağıt serili bir tepsiye alarak tekrar buzdolabında dinlendirin.
  7. İyice sertleşen topları servise kadar kapaklı bir kaba alın ve buzdolabında saklayın.
  8. Püf noktası: Tereyağı yerine Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz. Ancak tereyağı ile yapılanın açık ara daha lezzetli olduğunu belirtmeliyim.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo