ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ GİNGERBREAD COOKİE

Gingerbread Cookie

Gingerbread cookie

Bingül Mete’den yılbaşının klasik lezzetlerinden Gingerbread cookie tarifi ile karşınızdayız. Zencefilli çörek anlamına gelen gingerbread, yılbaşının en sevilen lezzetlerinden biridir. Yılbaşının geleneksel sembollerinden biri haline gelen gingerbread, tarçın, karanfil, zencefil ve pudra şekeri ile hazırlanır.

Alternatif olarak yeni yıl kurabiyesi ve yılbaşı pastası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gingerbread Cookie Tarifi İçin malzemeler

  • 85 g tereyağı
  • 150 g toz şeker (veya 150 g Hindistan cevizi şekeri)
  • 250 g un (Veya glutensiz un)
  • 70 g süt
  • 4 g karbonat
  • 4 g tarçın
  • 3 g toz karanfil
  • 3 g toz zencefil

Üzeri için royal içing

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 250 g pudra şekeri 

Gingerbread Cookie Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Dinlenmesi için hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından alınca, 2 yağlı kağıt arasında, 1 cm’den ince olacak şekilde açın ve arzu ettiğiniz kalıplarla keserek, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Yumurta beyazı ile pudra şekerini bir kaba alarak bir mikser aracılığıyla yüksek ayarda çırpın ve sıkma torbasına alın.
  • Kurabiyeleri royal icing ile istediğiniz şekilde süsleyin ve servis tabağına alın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!