Yeşil Mercimekli Yaprak Sarma

Yeşil Mercimekli Yaprak Sarma
12 Eylül 2021

Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan yeşil mercimek, demir kaynağı olarak bilinir. Genellikle salata ve sulu yemeklerin içerisinde kullanılan bu besin, kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri haline gelen yaprak sarma ise, kırık pirinç ve asma yaprağı ile hazırlanan bir yemektir. Malzemeleriniz hazırsa, farklı tarifler denemek isteyenler için sunulan, yeşil mercimekli yaprak sarma nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yeşil Mercimekli Yaprak Sarma için

Malzemeler

  • 250 gr asma yaprağı
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 5 soğan
  • 3 domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
    3- 4 dal maydanoz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım limon suyu
  • Karabiber
  • Tuz
Yeşil Mercimekli Yaprak Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Yaprakları kaynar suda 2-3 dakika bekletip çıkarın. Mercimeği yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
  2. Soğanları kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Yağı tavada kızdırıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ilave edip bir kaç kez karıştırarak hafif kavurun.
  3. Süzülmüş mercimek, biraz tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve toz şekeri ekleyin. Maydanozu kıyıp ilave edin ve tüm malzemeyi harmanlayıp 1-2 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.
  4. Tencerenin dibine birkaç yaprak serin. Asma yapraklarını açıp içine mercimekli harcı yerleştirin ve sıkıca sarıp tencereye aralıksız dizin. Sıcak su, 1 tutam tuz ve limon suyunu ekleyip pişirin.
  5. Yeşil mercimekli yaprak sarmayı, fırında mücver ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Yaprak Sarmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız yaprakların damarsız ve ince olmasına özen gösterin.
  2. Yeşil mercimekleri bir gece önceden suda bekletmek, pişirme süresini kısaltacaktır.
  3. Yapraklar tuzlu olduğu için, iç harcına ekleyeceğiniz tuz miktarını iyi ayarlayın.
  4. Pişirme esnasında tencerenin içerisine limon dilimleri ve defne yaprağı ekleyin.

1 Porsiyon Yeşil Mercimekli Yaprak Sarma Kaç Kaloridir?

Yeşil mercimekli yaprak sarmanın bir porsiyonu 105, bir adedi ise yaklaşık 25 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan zeytinyağlı yaprak sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

Ana yemeklerin yanında servis edebileceğiniz pratik yılbaşı tariflerine göz atarak sofralarınızı güzelleştirebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo