ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ SEBZELİ HİNDİ BUT SARMA

Sebzeli Hindi But Sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Hindi But Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kemiksiz hindi but eti
  • 200 gr taze fasulye
  • 1 havuç
  • 1 kırmızıbiber
  • 4~5 kurutulmuş domates
  • 2 sivri biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2~3 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Hindi But Sarma Nasıl Yapılır?

Taze fasulyeyi ayıklayıp dörde bölün ve biraz diri kalacak şekilde haşlayın.Wok tavada zeytinyağını ısıtın. Üzerine yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sarımsakları ve jülyen şeklinde doğradığınız biberleri ilave edin. Rendenin iri tarafıyla rendelediğiniz havucu, taze fasulyeyi, tuzu, karabiber, kekiği ve doğradığınız kurutulmuş domatesi de ilave edin. Sebzeler biraz diri kalacak şekilde soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hindi etini tezgaha alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız harcı kenarına yerleştirip rulo şeklinde sarın. Kenarının açılmaması için fırın ipi ile bağlayın. Tereyağını tavada eritin. Üzerine hindi sarmayı ekleyip yüksek ateşte her tarafını kızartın. Fırın tepsisine alın. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine paylaştırın. Üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyumfolyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Folyoyu açıp fırında 5 dakika daha pişirip fırından çıkarın. İlk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:28

tarif için çok teşekkür ederim.Çok kolay ve pratik bir yemek;yalnız yemek firmalarında bu tarz tarifler bulunmuyor.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!