ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ PORTAKAL VE ELMALI HİNDİ

Portakal Ve Elmalı Hindi

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal Ve Elmalı Hindi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 hindi (5 kg’lık)
  • 2 elma
  • 2 portakal
  • 5 dilim dana jambon

Sosu için

  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı soya sosu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı beyaz şarap veya elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Portakal Ve Elmalı Hindi Nasıl Yapılır?

Hindiyi temizleyin. Sos malzemelerinin tümünü bir kapta karıştırıp hindinin her yerine elinizle sürerek yayın. Hindinin üzerini kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kabukları soyulmuş elma dilimleri ve soyulmuş portakal dilimlerini hindinin iç kısmına yerleştirin. Jambon dilimlerini hindinin üzerine dizin. Yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile üzerini kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin. Üzerindeki yağlı ve alüminyum kağıtları alarak tamamen kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Hindiyi fırından çıkartıp 10 dakika dinlendirin. Üzerindeki jambon ve içindeki meyveleri alarak servis tabağına yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.