Otlu Hindi Eti Dolması

Otlu Hindi Eti Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Otlu Hindi Eti Dolması için

Malzemeler

  • 1 hindi göğüs eti
  • 2 dilim jambon
  • 4 dilim taze kaşar peyniri
  • 1 közlenmiş kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Üzeri için

  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2~3 dal taze kekik
  • 2~3 dal taze biberiye
  • 1 defne yaprağı
  • 2 dilim limon

Sos için

  • Yarım çay bardağı mayonez
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
Otlu Hindi Eti Dolması

Nasıl Yapılır

Hindi göğüs etini tezgaha alın. Uzunlamasına ikiye kesin. Et dövücüsü ile biraz inceltin. Üzerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Uzun kenarına taze kaşar peyniri dilimleri ile jambon dilimlerini yerleştirin. Közlenmiş kırmızıbiberi de ekleyip sarın. Zeytinyağı, sarımsak, ince doğradığınız kekik ve biberiyeyi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız dolmaların üzerine sosu döküp yayın. Fırın poşetine dolmayı, defne yaprağını ve limon dilimlerini yerleştirin ağzını sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Hardal sosu için gereklimalzemeleri bir kapta karıştırın. Pişen hindi dolmaları dilimleyip servis tabağına alın. Hardal sosu ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo