ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ OTLU HİNDİ ETİ DOLMASI

Otlu Hindi Eti Dolması

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu Hindi Eti Dolması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 hindi göğüs eti
  • 2 dilim jambon
  • 4 dilim taze kaşar peyniri
  • 1 közlenmiş kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Üzeri için

  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2~3 dal taze kekik
  • 2~3 dal taze biberiye
  • 1 defne yaprağı
  • 2 dilim limon

Sos için

  • Yarım çay bardağı mayonez
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 1 diş ezilmiş sarımsak

Otlu Hindi Eti Dolması Nasıl Yapılır?

Hindi göğüs etini tezgaha alın. Uzunlamasına ikiye kesin. Et dövücüsü ile biraz inceltin. Üzerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Uzun kenarına taze kaşar peyniri dilimleri ile jambon dilimlerini yerleştirin. Közlenmiş kırmızıbiberi de ekleyip sarın. Zeytinyağı, sarımsak, ince doğradığınız kekik ve biberiyeyi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız dolmaların üzerine sosu döküp yayın. Fırın poşetine dolmayı, defne yaprağını ve limon dilimlerini yerleştirin ağzını sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Hardal sosu için gereklimalzemeleri bir kapta karıştırın. Pişen hindi dolmaları dilimleyip servis tabağına alın. Hardal sosu ile birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.