ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ İKİ RENKLİ MOUSSE

İki renkli mousse

İki renkli mousse

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İki renkli mousse tarifi için malzemeler

  • 1 kahve fincanı un 
  • 60 g tereyağı
  • 1.5 kahve fincanı pudra şekeri 
  • 500 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 adet yumurta (Beyazları ve sarıları ayrılmış)
  • 80 g bitter çikolata
  • 40 g sütlü çikolata
  • 1 adet iri muz (Dilimlenmiş)
  • 1/2 paket pötibör bisküvi

İki renkli mousse Nasıl Yapılır

  • Bir tencereye tereyağını ve unu alın. Unun hafif kokusu çıkana kadar kavurun (Un pembeleşmeyecek). Kavurduğunuz unun üstüne pudra şekerini ekleyin ve biraz karıştırın, sütü de ilave edip, topaklanmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin (Eğer un topaklanırsa blender’dan geçirin).
  • Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ekleyip hemen ocaktan alın. Mikser ile 5 dakika kadar çırpın ve servis yapacağınız kaplara bölüştürün.
  • Yumurtanın beyazlarını krema haline gelinceye kadar iyice çırpın. Çikolataları benmari usulu eritin. Krema haline getirdiğiniz yumurtalara, erimiş çikolatayı ve yumurta sarılarını ekleyerek mikser ile hafif katılaşana kadar çırpın. Muhallebinin üzerine muz dilimlerini dizin. Çikolatalı kremayı da muzların üzerine paylaştırın ve buzdolabına alıp soğutun. Pötibör bisküvilerini irice kırıp üzerlerini süsleyerek servis edin.    

Bu tatlıyı bir gün önceden yaparsanız daha iyi sonuç verir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.