ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ İÇ PİLAVLI VE KARAMELİZE PORTAKAL SOSLU HİNDİ

İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

4 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 bütün hindi
  • 1 paket taze kekik
  • 1 paket taze biberiye
  • 2 limonun suyu
  • Yarım çay fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 bütün sarımsak
  • 3 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Karamelize portakal için

  • 2 portakal
  • 20 gr tereyağı
  • 20 gr toz şeker

Kestaneli ve buğdaylı iç pilav

  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kg haşlanmış buğday
  • 20 gr kuşüzümü
  • 20 gr tarçın
  • 30 gr tereyağı
  • 200 gr haşlanmış kestane
  • Tuz
  • Karabiber

İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi Nasıl Yapılır?

Hindinin içerisine kekik, biberiye, sarımsak ve yarıya kesilmiş soğanları yerleştirin. Fırın ipiyle açık kısmı bağlayın ya da dikin.

Limon suyu, ayçiçeği yağı, tuz ve karabiberi karıştırıp hindinin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 saat, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Karamelize portakal için
Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın ve acılığı gidinceye kadar suyunu değiştirerek 3-4 defa kaynatın.

Tereyağı ve şekeri tavada karamelize haline getirin. Portakal kabuklarını ekleyip karıştırın ve pişen hindinin üzerine yayın.

Kestaneli ve buğdaylı iç pilav
Soğan ve sarımsağı ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Buğday, kuşüzümü, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. Gerekirse az su ilavesi yaparak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tereyağı ve kestaneleri ekleyip karıştırın ve hindinin yanında servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.