İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
4 saat

İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 bütün hindi
- 1 paket taze kekik
- 1 paket taze biberiye
- 2 limonun suyu
- Yarım çay fincanı ayçiçeği yağı
- 1 bütün sarımsak
- 3 soğan
- Tuz
- Karabiber
Karamelize portakal için
- 2 portakal
- 20 gr tereyağı
- 20 gr toz şeker
Kestaneli ve buğdaylı iç pilav
- 2 soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kg haşlanmış buğday
- 20 gr kuşüzümü
- 20 gr tarçın
- 30 gr tereyağı
- 200 gr haşlanmış kestane
- Tuz
- Karabiber
İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi Nasıl Yapılır?
- Hindinin içerisine kekik, biberiye, sarımsak ve yarıya kesilmiş soğanları yerleştirin. Fırın ipiyle açık kısmı bağlayın ya da dikin.
- Limon suyu, ayçiçeği yağı, tuz ve karabiberi karıştırıp hindinin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 saat, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Karamelize portakal için; Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın ve acılığı gidinceye kadar suyunu değiştirerek 3-4 defa kaynatın.
- Tereyağı ve şekeri tavada karamelize haline getirin. Portakal kabuklarını ekleyip karıştırın ve pişen hindinin üzerine yayın.
- Kestaneli ve buğdaylı iç pilav; Soğan ve sarımsağı ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
- Buğday, kuşüzümü, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. Gerekirse az su ilavesi yaparak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
- Tereyağı ve kestaneleri ekleyip karıştırın ve hindinin yanında servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR