ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ İÇ PİLAVLI VE KARAMELİZE PORTAKAL SOSLU HİNDİ

İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

4 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 bütün hindi
  • 1 paket taze kekik
  • 1 paket taze biberiye
  • 2 limonun suyu
  • Yarım çay fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 bütün sarımsak
  • 3 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Karamelize portakal için

  • 2 portakal
  • 20 gr tereyağı
  • 20 gr toz şeker

Kestaneli ve buğdaylı iç pilav

  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kg haşlanmış buğday
  • 20 gr kuşüzümü
  • 20 gr tarçın
  • 30 gr tereyağı
  • 200 gr haşlanmış kestane
  • Tuz
  • Karabiber

İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi Nasıl Yapılır?

  • Hindinin içerisine kekik, biberiye, sarımsak ve yarıya kesilmiş soğanları yerleştirin. Fırın ipiyle açık kısmı bağlayın ya da dikin.
  • Limon suyu, ayçiçeği yağı, tuz ve karabiberi karıştırıp hindinin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 saat, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  • Karamelize portakal için; Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın ve acılığı gidinceye kadar suyunu değiştirerek 3-4 defa kaynatın.
  • Tereyağı ve şekeri tavada karamelize haline getirin. Portakal kabuklarını ekleyip karıştırın ve pişen hindinin üzerine yayın.
  • Kestaneli ve buğdaylı iç pilav; Soğan ve sarımsağı ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  • Buğday, kuşüzümü, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. Gerekirse az su ilavesi yaparak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  • Tereyağı ve kestaneleri ekleyip karıştırın ve hindinin yanında servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!