ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ ÇİKOLATALI PASTA

Çikolatalı Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 170 gr toz şeker
  • 110 gr un
  • 50 gr kakao
  • Yarım çay bardağı portakal suyu

Ara için

  • 300 gr bitter çikolata
  • 300 ml krema
  • 1 su bardağı fındık krokan

Süslemek için

  • 15 trüf çikolata
  • Beyaz çikolata

Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Yeni yılın ilk saatlerini, damaklarda çok hoş bir tat bırakacak yılbaşı pastası ile karşılayın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını iki ayrı kaba ayırın. Toz şekerin yarısını yumurtanın akları ile iyice çırpın. Şekerin diğer yarısını yumurta sarıları ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın. İkisini spatula yardımıyla birbirine karıştırın.

Elenmiş un, kakao ve portakal suyunu da ekleyerek yine spatulayla yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kalıbı ızgara teli üzerine ters çevirerek soğumasını bekleyin.

Kremayı sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp içine atın ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelince derin dondurucuya alarak 30 dakika bekletin. Mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın.

Keki enine ortadan ikiye kesin. Arasına bir miktar çikolatalı krema sürüp üzerine bolca fındık krokan serpip kapatın. Kekin üzerini ve kenarlarını çikolatalı krema ile sıvayın. Üzerini trüf ve beyaz çikolata ile süsleyin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!