ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ BADEMLİ HALKALAR

Bademli Halkalar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Halkalar Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr un
  • 150 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gr toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta akı
  • File badem

Bademli Halkalar Nasıl Yapılır?

  • Fırını 165 dereceye ayarlayın. Unu geniş bir kaba eleyin.
  • Tereyağı, yumurta sarısı, şeker ve tuzu ekleyip yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta hamuru 4 mm kalınlığında açın.
  • Yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Daha küçük bir kalıp ile ortalarını keserek halka haline getirin.
  • Üzerine yumurta akı sürdükten sonra file badem serpiştirip fırına yerleştirin ve hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  • Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Kurdeleler ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!