ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ BADEMLİ HALKALAR

Bademli Halkalar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Halkalar Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr un
  • 150 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gr toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta akı
  • File badem

Bademli Halkalar Nasıl Yapılır?

Fırını 165 dereceye ayarlayın. Unu geniş bir kaba eleyin. Tereyağı, yumurta sarısı, şeker ve tuzu ekleyip yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta hamuru 4 mm kalınlığında açın. Yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Daha küçük bir kalıp ile ortalarını keserek halka haline getirin. Üzerine yumurta akı sürdükten sonra file badem serpiştirip fırına yerleştirin ve hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Kurdeleler ile süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!