ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MUHALLEBİLİ BÖREK

Muhallebili börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebili börek tarifi için malzemeler

  • Hamur için: 3.5 su bardağı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1.5 su bardağı süt 200 gr tereyağı veya margarin 1 yumurta sarısı Bir tutam tuz Muhallebi için: 125 gr tereyağı veya margarin Yarım su bardağı un 1 su bardağı nişasta 5 su bardağı süt 2 yumurta 1.5 su bardağı tozşeker

Muhallebili börek Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, sıvıyağ, bir tutam tuz ve sütü ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.

Kremayı hazırlamak için 125 gr tereyağını eritin. Un, nişasta ve sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Beşamel sos halini alınca tozşeker ve 2 yumurtayı ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.

Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Parçaları un serpilmiş zemine alıp oklava ile ince yufkalar halinde açın.

Tereyağını eritin. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkaların üzerlerine ince bir kat halinde eritilmiş yağ sürerek 6 yufkayı üst üste dizin.

Hazırladığınız kremayı tepsideki yufkaların üzerine yayıp kalan yufkaları da yağlayarak üst üste dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.