ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ KARAMELLİ PATE CHOUX

Karamelli Pate Choux

Karamelli pate choux

İçi krema, dışı ise pate a choux hamuru ile hazırlanan ekler, Fransız mutfağından dünyaya yayılan bir klasiktir. Yumuşak bir kıvama sahip olan pataşu hamuru, profiterol yapımında da kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, Deniz Orhun’dan Fransız usulü ekler lezzeti için detaylara geçebiliriz.

Şefin önerisi

  • Seker, un, tereyağı gibi malzemelerle dolu, kalorili bir ürün olduğu için sağlığınız açısından bir oturuşta adetten fazla tüketmemenizi tavsiye ederim.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelli Pate Choux Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 200 g tereyağı
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 7 adet yumurta

Pate choux kreması için

  • 1 l süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/4 vanilya çubuğu

Hızlı karamel sos için

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 adet limon
  • 200 ml krema

Karamelli Pate Choux Nasıl Yapılır?

  • Süt, su, tereyağını bir tencereye alarak ocak üzerinde karıştırın ve tereyağı eriyene kadar ısıtın. Un ile tuzu ilave edin ve sıvılarla birlikte karıştırarak pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Bir yandan karıştırarak soğuturken bir yandan da karıştırmaya ara vermeden teker teker yumurtaları ekleyin. (Hamurun sıcaklığında yumurtaların pişmemesi için devamlı karıştırın.)
  • Sıkma torbasıyla sıkılmaya uygun kıvama ulaştığında pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine 2.5 cm büyüklüğünde toplar sıkın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında altın rengini alana kadar pişirin. 
  • Krema için 1 litre sütün içerisinden 1 bardak sütü bir kaba alarak mısır nişastasıyla karıştırın ve yumurta sarısını ekleyin.
  • Kalan sütü küçük bir tencereye alarak şeker ve vanilya çubuğu ile bir taşım kaynatın.
  • Kaynayan sütlü şekerli karışımı yumurtalı nişastalı karışımla terbiye edin ve muhallebi kıvamını alana kadar ocakta karıştırarak pişirin. Karışım piştikten sonra vanilya çubuğunu alın.
  • Karamel sos için bir tavada, tüm şeker karamel rengini alana kadar yavaş yavaş ekleyerek pişirin. (Asla karıştırmayın, şekerlenir.)
  • Daha sonra limon, tereyağı ile kremayı yavaş yavaş ve teker teker ekleyin. Kremayı eklerken yavaşça karıştırın, karamel sos kıvamına geldiğini göreceksiniz.
  • Pate choux içerisine yapıp soğuttuğunuz kremayı doldurun ve üzerine karamel sosunu döktükten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!