ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ FISTIK KREMALI PROFİTEROL

Fıstık Kremalı Profiterol

Fıstık kremalı profiterol

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstık Kremalı Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Profiterol topları için

  • 250 ml su
  • 110 g tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 175 g un
  • 4-5 yumurta

Fıstıklı krema için

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı toz fıstık

Çikolata sosu için

  • 200 ml krema
  • 300 g bitter çikolata
  • Pudra şekeri

Fıstık Kremalı Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Profiterol topları için su, tereyağı ve tuzu bir sos tenceresine alarak kaynatın. Tereyağı tamamen eriyince unu ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın. Ocaktan alıp  soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma yumurtaları ekleyip, mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Hamur kıvam almaya başlayınca sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük toplar halinde aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dakika pişirin.
  • Fıstık kreması için gerekli olan tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip sıkma torbasına doldurun.
  • Profiterol toplarını ortadan kesip arasına kremadan sıkın ve bir servis tabağına alın. Üzeri için kremayı sos tenceresinde ısıtın. Küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ilave edip çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.Profiterol toplarının üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!