Armutlu ve çikolatalı batonette

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Armutlu ve çikolatalı batonette tarifi için malzemeler
Kek için
- 250 g tereyağı
- 250 g bitter çikolata
- 5 yumurtanın sarısı
- 3 yumurta
- 200 g toz şeker
- 80 g un
- 1 paket vanilya
Armutlar için
- 4 armut
- Yarım su bardağı pekmez
Üzeri için
- Kakao
Armutlu ve çikolatalı batonette Nasıl Yapılır
- Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ilave edin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarıları, yumurtalar ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın. Ilınan tereyağlı çikolata, un ve vanilyayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın.
- Harcı tereyağı ile yağladığınız baton bir kek kalıbına aktarın. Kabuklarını soyduğunuz armutları bütün olarak pekmeze batırıp, eşit aralıklı olacak şekilde kek kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp üzerine kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!