ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ ARMUTLU VE ÇİKOLATALI BATONETTE

Armutlu ve çikolatalı batonette

Armutlu ve çikolatalı batonette

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu ve çikolatalı batonette tarifi için malzemeler

Kek için

  • 250 g tereyağı
  • 250 g bitter çikolata
  • 5 yumurtanın sarısı
  • 3 yumurta
  • 200 g toz şeker
  • 80 g un
  • 1 paket vanilya

Armutlar için

  • 4 armut
  • Yarım su bardağı pekmez

Üzeri için

  • Kakao

Armutlu ve çikolatalı batonette Nasıl Yapılır

  • Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ilave edin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarıları, yumurtalar ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın. Ilınan tereyağlı çikolata, un ve vanilyayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın.
  • Harcı tereyağı ile yağladığınız baton bir kek kalıbına aktarın. Kabuklarını soyduğunuz armutları bütün olarak pekmeze batırıp, eşit aralıklı olacak şekilde kek kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp üzerine kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.